středa 26. února 2014

Běhám, tedy jsem.

Asi bych se měl všem omluvit za mírný pesimizmus v minulém příspěvku, ale když jsou dny, kdy si nedokážu ráno obléct ponožky, aniž bych si k tomu musel lehnout, tak mě to fakt trochu se**. Je ale pravda, že takovou morální podporu od běžeckého světa (toho mého, malého) jsem nečekal a tak je dobře, že jsem ten provaz nenašel. Hned v neděli to odhalil Advid, kdy mě skrytě "vymáknul" na kraji lesa, jak to opět rozběhávám.

A tak jako Kniha Knih píše o vstávání z hrobu, tak i já jsem pomalu vylezl z toho svého běžeckého ... a vyrazil do lesa. Je pravda, že jsem se o běh pokoušel stále, ale v lednu jsem toho dal sotva půlku, než v předchozích měsících. Ale pak najednou přišel ten den, kdy jsem poprvé po 5-ti týdnech běžel ne bez bolesti, ale bez omezení hybnosti ... no tedy skoro bez omezení. Měl jsem z toho takovou radost, že jsem desítku po ledovatých lesních cestách dal za 6:30 na km.
Skoro se slzou v oku jsem tedy hned o víkendu vyrazil na delší okruh, do neznámých míst ... v přípravě dalších plánů. Ano ... tohle se stalo již před dvěma týdny. Dva víkendy teď už tedy běhám daleko od svého "rajonu", abych poznal cesty, kde jsem ještě nebyl.

Už se TO totiž chystá, ovšem s velkou novinou přicházím jaksi s křížkem po funuse. Ale vždyť je to vlastně jedno ... je to v "rodině" a informace od bratranců je jako by byla i ode mne. Že jsem zapoměm říct o čem je řeč ?? No přeci o dalším dílu COMu !!! Tentokrát je to moje polívčička ... LIBEREC !!!

 

V průběhu předchozích COMů (více čtěte nejen u mě , ale i Honzy nebo Martina) zpracování informací bylo stále obsáhlejší a sofistikovanější. Nelze tedy, než nasazenou laťku opět kousek pozvednout a přípravu udělat, když už ne lepší (to lze asi težko ... ale kde se to zastaví, že?) tak alespoň obsáhlejší.

Takže teď jasně a bez narážek, kterým rozumí jen ti "co vědí"...

Obecně prospěšná společnost "Cesta okolo města" připravila na 23. března 2014 další díl svých zelených okruhů, tentokrát - jak již bylo řečeno - Okolo Liberce. Celá trasa má 56 km a 2100 m převýšení a s trochu větším rozmachem obkrouží celé město, tak aby pokud možno obsáhla co nejvíce významných bodů. Jsme v horách (skoro) a tak trasa nebude jednoduchá a svůj díl přípravy to bude chtít. Ne všichni jsou však "ultra(magoři)" a tak pro mimoliberecké je připravena možnost běžet jen 1. nebo 2. polovinu trasy, místní se pak můžou přidat a též odpojit kdekoliv, dle toho jak si sami zajistí dopravu. Odkazy na veškeré podrobnosti jsou uvedeny níže. Prosím použijte dokument "Přihláška" a do této doplňte potřebné. Není to nic závazného, nikde se nic neplatí, je to jen pro náš přehled, případně pro dostatečně dimenzovanou rezervaci hospody. Udržujte tuto informaci aktuální, když si to tedy den předem rozmyslíte, zapište to do přihlášky také ... nejde o život ...
Některé dokumenty ještě nejsou dokončené (je to v nich poznamenáno), tak sledujte vývoj.

Odkazy.

Informace o termínu a čase, dopravě, místě startu atd:

Přihláška - jen info pro nás, zcela nezávazná záležitost, nic se neplatí.

Trasa - běží se proti směru hodinových ručiček

Itinerář - značení a popis trasy, kilometráž

Zajímavosti na trase - kulturně historický exkurz po významných místech trati. Stačí přečíst prvních 38 stran, bude se zkoušet ... tak ať nepropadnete

Na vše a všechny se netrpělivě těší organizační výbor COM: VN, VP a VS

8 komentářů:

  1. Je skvele, ze hlavni iniciator, duse obehu Liberce.. vstala z mrtvych:) a vzala s sebou i sve telo! My ostatni VP a VN se budeme muset snazit abychom do te doby vydrzeli a nerozpadli se na soucastky:)...
    Tradicne jsem se ukazal jako nejvetsi "slepici prdelka" v "rodine", protoze jsem to nevydrzel a ve svem zapisku zminil Liberec... Omluvou mi budiz me nadseni:), natesenost na stupni 12:)! .. a Take fakt, ze se musim nejak popasovat s premirou pracovnich ukolu a s K10 za rohem..
    Ale co! Obeh Liberce, jiste jeden z vrcholu letosniho jara je tady! Moc diky! Trasa i vse vypada naprosto skvele!
    12:)

    OdpovědětVymazat
  2. samé dobré zprávy a tedy příprava COML je naprosto dokonalá :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já už si čtu kulturně historickou exkurzi od včerejška, objednávám básnické sbírky básníka vřesovišť Hermana Lönse nevím na co se více těšit jestli běh nebo ty pamětihodnosti okolo tedy vlastně Sehenswürdigkeiten když jsme v těch Sudetech. Natěšenost na nejvyšším stupni, trenýrkový plán zcela podřízen tomuto počinu. vp

    OdpovědětVymazat
  4. Teda organizace v mnohém lepší, než na "profi" závodě :) Jestlipak budete mít i domácí hovězí vývar s nudlemi, jako my teď v sobotu na podobné akci v Opavě? ;-)))
    Těším se na reportáže, tady ty společenské rozměry běhu mě čím dál víc baví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ovšem motivační! Zatím pro oběhy peču ovesné sušenky s mandlemi a ovocem jako medaile, ale hovězí polívka to bych laufery asi na Ještědu překvapil kdybych vyndal z batohu kastrol s polívkou. co ale vegetariálnská sekce Advid sakra. Zůstanu asi u sušenek.

      Vymazat
    2. Vegetariani prominou.... ovsem obeh Liberce vyzaduje "Liberecke parky!" :) ... aspon ja se jich v restauraci budu domahat:)... to je jako obihat Pardubice bez perniku, Horice bez trubicek... karlovy Vary bez oplatek..- atd. atd...
      no je videt, ze se tesime a ze akce po zasluze vzbudila svetove pozdvizeni... obvzvlaste na liberecku:)... VSEMU ZDAR! Obehum a kamaradum... zvlast! 12:)

      Vymazat
  5. Pavle, super - jsem rád, že jsi v lepší pohodě a to jak psychicky, tak hlavně fyzicky. Trasa vypadá nádherně a tak doufám a těším se, že se v neděli 23.3. uvidím se spoustou kamarádů :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jakej provaz, prosim te. Jedina bezcova vec pripominajici provaz jsou tkanicky maratonek :-. At zdravi slouzi!)

    OdpovědětVymazat